Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church
Nottingham Nottinghamshire

NG5 5TQ

Telegram
QR code
×

Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church QR code




Who we are

The Romanian Orthodox Parish “St. Apostles Peter and Paul and St. Spiridon” warmly welcomes you to our community.

Our church is an integral part of the Metropolitan Romanian Orthodox Church of Western and Southern Europe.

  Edit





Church Website


Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church on Social Media


Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church YouTube Video




Leadership

Leader Name:
Fr. Dan Petru Ghindea   Edit
Leader Position:
Priest   Edit
Phone:
Leader Email:
Click here to contact Fr. Dan Petru Ghindea   Edit


Administration

Admin Name:
Dr. Ovidiu Bagdasar   Edit
Admin Position:
Citeț și Trezorier   Edit
Phone:


Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church Service Times

Sunday Services:

Orthros:
Sunday 11:00am

Divine Liturgy:
Sunday 11:30am

It's been more than 4 years since the last service times update. Please make sure to contact the church to confirm service times.

Please contact the church to confirm Service Times or SUBSCRIBE to updates below
print
PRINT
increase font size
ZOOM
add to calendar
ICAL
subscribe to updates
SUBSCRIBE
  Edit


Share this page:
Telegram
QR code
×

Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church QR code



Other information





Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church History

Parohia ortodoxă română purtând hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Nottingham face parte integrantă din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, inaugurarea parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel s-a făcut în Bramcote Memorial Hall, Nottingham, duminică, pe data de 7 septembrie 2008, cu participare a numeroși credincioși, veniți din Notingham, Leeds și Londra la acest eveniment.

Părintele Mitropolit Iosif l-a desemnat pe preacucernicul părinte Protopop, Silviu Petre Pufulete (Parohia Ortodoxă Română Sf Gheorghe- Londra) de a citi gramata înființare și numirea preotului Dan Petru Ghindea ca și preot paroh. Deasemenea, ca și preoți slujitori, pe langa Pr. Ion Brătulescu (Candesti, Arges), au slujit Pr. Constantin Popescu, parohia ortodoxă românească Sfântul Macarie din Leeds(pe atunci Mirfield), Pr. Ioan Fodor din Londra, Pr. Diac Razvan Novacovski din partea parohiei Sf. Andrei din Birmingham. La Agapa creștină care a avut loc după sfârșitul Sfintei Liturghii au participat și preoții parohi împreună cu credincioși din partea celorlalte două parohii ortodoxe deja existente în Nottingham, respectiv cea greacă și rusă, cu care întreținem relații foarte strânse de prietenie.

Din partea Ambasadei Române de la Londra ne-au bucurat cu prezența doamna Carmen Podgorean, domnul Bogdan Cârpă-Veche, atașatul Ambasadei pe problemele Sociale, precum și consulul onorific de la Leeds, doamna Annemarie Visioianu Kanatas. Autoritațile locale au fost reprezentate de un membru al Parlamentului Britanic. Deasemenea, echipa locală a BBC-ul a filmat și prezentat un mic interviu despre parohia noastră. De menționat este și sprijinul presei locale, a ziarului Evening Post, care cu o săptămână înainte de inaugurare, au dedicat o pagină întreagă promovării acestui eveniment.

Încă de la inființarea parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel, se doreste ca această parohie românească așezată în Nottingham, să slujească și să consolideze comunitațile de români din zona de centru a Angliei, și anume: Nottinghamshire, Derbishire si Leicestershire.

După mai bine de o jumătate de an de slujire în Bramcote Hall, cu recomandarea Rev. Canon P. Nener pe care părintele Dan l-a cunoscut slujind pentru parohia din Liverpool și cu sprijinul Rev. Andrew, parohia și-a mutat sediul in Biserica Anglicană închinată Sf. Ciprian din Carlton.

Până în prezent cu ajutorul lui Dumnezeu ne-am bucurat de vizitele atât ale Parintelui Mitropolit Iosif, PS Marc Nemțeanul cât și cele ale PS Ignatie Mureșeanul, care la invitația noastră ne-au vizitat, bucurat si binecuvântat în fiecare an de slujire.

Având un număr destul de numeros de studenți și cercetători români la Universitatea din Nottingham, s-a întemeiat Romanian Student Association cu care parohia colaborează regulat . De asemenea la sfarșitul anului 2014, în luna septembrie s-a întemeiat Romanian Society East-Midlands, care își propune să vină în sprijinul comunității românești din centrul Angliei. Pe langă aceste colaborări ne bucurăm să avem legături strânse și cu Ambasada Română și Consulatul de la Londra pe diferite aspecte sociale și culturale.

În ceea ce privește pelerinajele desfășurate până acum, amintim cele facute în Deby(Ilam) și la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezatorul din Essex, unde intenționăm să mergem cât mai des posibil, fiind o adevarată oază de spiritualitate.

Vă mulțumim că ne-ați viziat site-ul și vă așteptăm cu căldura în mijlocul nostru .

  Edit


The power of Christian prayer Grant us grace
0 Lord our God, grant us grace to desire Thee with our whole heart; that, so desiring, we may seek, and seeking find Thee; and so finding Thee may love Thee; and loving Thee, may hate those sins from which Thou hast redeemed us.
Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church listing was last updated on the 21st of November, 2019
Subscribe to Updates
Please enter the correct information below. Thank you!
Subject:
Message:
Your Name (not required):
Your Email (not required):
This church page is missing service times. Please help this page visitors by submitting Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church Service Times. Thank you!
Subject:
Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church service times
Message:
Your Name:
Your Email:
Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church Contact Form
Subject:
Your Name:
Your Email:
Message:
Subscribe to updates:
check this box to receive an email message when this page has been modified
Subscribe to Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church updates
Subject:
Subscription to Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church updates
Your Name:
Your Email:
As soon as Saints Peter and Paul Romanian Orthodox Church updates this page, you'll be notified by email.
Go to top arrow Go to bottom arrow