Hoekse Waard Church of the Nazarene
Klaaswaal Zuid-Holland

3286 BW

Telegram
QR code
×

Hoekse Waard Church of the Nazarene QR code




Who we are

Nieuwsgierig naar God? Je bent welkom!

Kom zoals je bent Je hoeft geen lid te zijn Je hoeft niet gedoopt te zijn of belijdenis te hebben gedaan Speciale kleding is niet nodig. Je dagelijkse kleding is prima.

Elke zondagmorgen om 10.30 uur is er kerkdienst in gebouw De Hoeckenisse in Klaaswaal. Iedereen is hier van harte welkom. Het gebouw is makkelijk te vinden (naast het pand van de brandweer) en heeft ruimte parkeergelegenheid.

Wanneer de deuren om 10 uur open gaan, loopt de koffie al! Zo kun je alvast bijpraten met vrienden en bekenden in de kerk. Ons welkomstteam heet je bij de deur van harte welkom en is herkenbaar aan een speciale badge.

Hang je jas gerust op in de garderobe; in onze kerk is het niet koud. Kies daarna zelf een plekje uit in de zaal. Zit je liever achterin of juist voorin? Alle plekken zijn vrij.

Na de dienst is er opnieuw (gratis) koffie en thee. Er is altijd wel iemand die een praatje met je aanknoopt, ook als je voor het eerst in onze kerk bent.

Heb je behoefte om door te praten over de preek, heb je vragen over de kerk, of wil je dat er iemand voor je bidt? Ook dat kan. We staan graag voor je klaar.

Curious about God? You're welcome!

Come as you Are You don't have to be a member You do not have to be baptized or have made a confession No special clothing is necessary. Your everyday clothes are fine.

Every Sunday morning at 10.30 am there is a church service in the De Hoeckenisse building in Klaaswaal. Everyone is very welcome here. The building is easy to find (next to the fire brigade building) and has ample parking.

When the doors open at 10am, the coffee is already running! This way you can catch up with friends and acquaintances in church. Our welcome team will welcome you at the door and will be recognizable by a special badge.

Feel free to hang your coat in the cloakroom; it is not cold in our church. Then choose a spot in the room yourself. Would you rather sit in the back or in the front? All places are free.

After the service there is again (free) coffee and tea. There is always someone who will have a chat with you, even if you are in our church for the first time.

Do you need to continue talking about the sermon, do you have questions about the church, or do you want someone to pray for you? That is also possible. We are happy to assist you.

  Edit




Location of worship

Hoekse Waard Church of the Nazarene
Molendijk 55
De Hoeckenisse
Klaaswaal, Zuid-Holland 3286 BW
Netherlands
Phone: 186 847668
Download Hoekse Waard Church of the Nazarene vCard with Service Times
Click here to contact the church   Edit

Church Pastor

ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker.
ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker.
Predikant / Pastor
Molendijk 55
De Hoeckenisse
Klaaswaal, Zuid-Holland 3286 BW
Netherlands
Phone: 186 847668
Download Predikant / Pastor ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker. vCard with bio
Click here to contact ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker.   Edit



Denomination

Church of the Nazarene



Church of the Nazarene logo
  Edit

Affiliations

  Edit

Church Website


Hoekse Waard Church of the Nazarene on Social Media


Dienst 1 oktober 2023




Leadership

Leader Name:
ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker.   Edit
Leader Position:
Predikant / Pastor   Edit
Formal Title:
  Edit
Leader Address:
  Edit
Phone:
186 847668   Edit
Fax:
  Edit
Leader Email:
Click here to contact ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker.   Edit
Leader Bio:
Onze predikant, met ingang van 1 april 2011, is ds. Frank van den Akker. Hiervoor was Frank 12 jaar predikant van de Kerk van de Nazarener in Breda. Frank heeft bijgedragen aan de bouw van onze gemeente in de Hoeksche Waard toen we als gemeente van start zijn gegaan.   Edit
  Edit
Other Church Leaders:
  Edit


Administration

Admin Name:
  Edit
Admin Position:
  Edit
Admin Address:
  Edit
Phone:
  Edit
Fax:
  Edit
Admin Email:
  Edit

Mailing Address

  Edit

Driving Directions to Hoekse Waard Church of the Nazarene

A From:
B To:
Molendijk 55 De Hoeckenisse, Klaaswaal, Zuid-Holland
Mode of Travel:




Travel/Direction Tips

Know how to get there? Share the knowledge with others!   Edit


Parking

Please share parking information and/or parking experience!   Edit


Hoekse Waard Church of the Nazarene Service Times

Iedere zondagmorgen vanaf 10.30 uur. Na afloop ben je van harte welkom om samen met ons gezellig koffie en thee te drinken.

It's been more than 6 months since the last service times update. Please make sure to contact the church to confirm service times.

Please contact the church to confirm Service Times or SUBSCRIBE to updates below
print
PRINT
increase font size
ZOOM
add to calendar
ICAL
subscribe to updates
SUBSCRIBE
  Edit


Share this page:
Telegram
QR code
×

Hoekse Waard Church of the Nazarene QR code


Worship Languages

Dutch   Edit


Dress Code

Speciale kleding is niet nodig. Je dagelijkse kleding is prima.   Edit


Sunday School / Children and Youth Activities

Under 12s:
  Edit
Under 18s:
  Edit

Local outreach & community activities

  Edit

Other activities & ministries

  Edit

Special Needs/Accessibility

  Edit

Prayers and Hymns

Main Bible:
  Edit
Hymns and Songs:
  Edit


Other information

Average Adult Congregation:
90   Edit
Average Youth Congregation:
  Edit
Additional Info:
  Edit




Hoekse Waard Church of the Nazarene History

Onderdeel van wereldwijde kerk

De Kerk van de Nazarener Hoeksche Waard is sinds 2002 in de Hoeksche Waard aanwezig. In de rest van Nederland zijn nog 15 Kerken van de Nazarener te vinden, onder andere in Dordrecht, Rotterdam en Vlaardingen. Wereldwijd is de kerk echter veel groter (meer dan drie miljoen leden en vrienden, verdeeld over alle continenten). De kerk is ontstaan in Amerika rond 1900 en sinds 1967 actief in Nederland. Ze wordt wel het kerkelijke ‘zusje’ van het Leger des Heils genoemd, vanwege dezelfde traditie waaruit beiden voortkomen.

De start in de Hoeksche Waard

Al enkele jaren had een aantal gezinnen in de regio de wens om een kerk in de Hoeksche Waard te starten die ‘anders’ zou zijn. Het moest een kerk zijn die ook familie en vrienden zou kunnen aanspreken, die niet gewend waren naar een kerk te gaan. Een eigentijdse kerk ook, die de praktische toepasbaarheid van het geloof in deze tijd benadrukt. Zo kwamen deze gezinnen in contact met de Kerk van de Nazarener.

De Kerk van de Nazarener heeft een voor Nederland wat vreemde naam. Deze verwijst naar Jezus Christus, die uit Nazareth kwam. Jezus heeft een groot gedeelte van Zijn leven in deze plaats gewoond onder de mensen van dit dorp. Zoals Jezus onder de mensen leefde, en daar zegenend aanwezig was, zo wil de Kerk van de Nazarener ook tussen de mensen in staan en iets voor hen betekenen. Voor de mensen van de kerk in de Hoeksche Waard houdt dit in dat we volledig onderdeel willen zijn van de Hoeksche Waardse samenleving en daar volop mee willen doen.

Positie van onze kerk

Als je de kerk zou moeten plaatsen tussen de bestaande kerken, dan bevindt de kerk zich zo ongeveer tussen de evangelische en de traditionele kerken in. Met de traditionele kerken hebben we met name de organisatiestructuur gemeen. Zo kennen we een theologisch geschoolde predikant en een eindverantwoordelijke kerkenraad. De kerkenraad wordt door de leden van de kerk gekozen en de kerk is daarmee een democratisch orgaan. Iedereen telt mee en mag meepraten, en op de plaatselijke Jaarvergadering maken we met elkaar het beleid van de kerk. De predikant heeft bij ons een degelijke, kerkelijke opleiding genoten, die ook in de praktijk getoetst wordt, alvorens tot een definitieve aanstelling wordt overgegaan.

Met de evangelische kerken hebben we de nadruk op een persoonlijk geloof gemeen. Een persoonlijk geloof houdt in dat iedereen God kan leren kennen en daar ook zelf voor verantwoordelijk is. God is voor ons een daadwerkelijk aanwezige ‘Persoonlijkheid’, aan wie je raad kunt vragen, die je troost, leidt, van wijsheid voorziet, en met wie je je vreugde kunt delen. Je kunt Hem kennen, en actief met Hem omgaan, wat een geweldige ervaring is, omdat Hij boven alles een God van Liefde is; een God die van alle mensen houdt! En dat is een beleving die elk mens kan ontvangen! De liederen die bij ons gezongen worden, komen meestal uit een evangelische bundel en hebben een eigentijds karakter. In de praktijk

Dat we tussen de traditionele kerken en de evangelische kerken in zitten, blijkt ook uit het feit dat bij ons kinderen zowel gedoopt kunnen worden, als ook kunnen worden ‘opgedragen’ (kinderzegening), afhankelijk van de keuze van de ouders. De gedachte hierbij is dat de keuzes van het hart, en de beloften van de ouders, belangrijker zijn dan de wijze waarop zij dit willen uiten.

Verder kiest de kerk ervoor om de nadruk te leggen op de praktische navolging van Jezus. Zoals Jezus heeft geleefd, en met mensen is omgegaan, zo willen ook wij leven en met onze medemensen omgaan. Vol van liefde, waarheid en genade! Dat is de weg die we met elkaar willen leren in de kerk.

Allerlei geloofsonderwerpen waarover je van mening kunt verschillen (bijvoorbeeld een kerkelijke visie op Israël, een eindtijdvisie, of een bepaalde kijk op de gaven van Gods Geest), worden in de Kerk van de Nazarener niet gerekend tot de hoofdzaken. Als iemand God liefheeft met alles wat in hem of haar is, en zijn naaste liefheeft als zichzelf, dan is het niet nodig om over allerlei bijzaken te struikelen. Over deze bijzaken mag je in onze kerk rustig van mening verschillen, omdat we elkaar boven alles in liefde willen aanvaarden. Er wordt van alle gemeenteleden gevraagd om de ander in de ‘bijzaken’ vrij te laten. De boodschap dat Gods liefde mensen ten goede kan veranderen, en vrij kan maken, is te belangrijk om te laten belemmeren door eindeloze (zinloze?) debatten over de ‘ware leer’. Deze ‘eenheid in verscheidenheid’ is de basis voor het ‘gemeente-zijn’ van de kerk in de Hoeksche Waard, en eigenlijk ook voor de Kerk van de Nazarener wereldwijd. ‘Eenheid in hoofdzaken, vrijheid in bijzaken, liefde in alles’, is een kreet die ons op het hart geschreven is! Kerk zijn in het groot en in het klein

Omdat een kerk al gauw als massaal ervaren kan worden, zijn er veel activiteiten om dit te doorbreken. Zo kennen we binnen de kerk zogenaamde ontmoetingskringen. Dit zijn kleine groepen binnen de kerk, van mensen met vaak gemeenschappelijke interesses (bijbelstudie, muziek, maatschappelijke thema’s, ondernemers, gebed), die maandelijks of tweewekelijks bij elkaar komen. In deze kring leer je al snel een aantal mensen kennen en is er betrokkenheid op elkaar. Ook voor tieners en jong-volwassenen zijn er activiteiten op doordeweekse avonden en in het weekend.

Na de zondagse dienst is er altijd gelegenheid om koffie met elkaar te drinken. Hiervan wordt door bijna iedereen gebruik gemaakt, om elkaar weer even echt te ontmoeten en bij te praten. Ook hebben we een aantal keren per jaar een gezamenlijke maaltijd. Groeien in geloof

Voor mensen die al heel lang gelovig zijn, maar ook voor mensen die nog maar heel kort geloven, is het belangrijk om te blijven groeien in de navolging van Jezus. Híj is onze passie, en van Hém willen we blijven leren! Daarom worden er ook regelmatig diverse cursussen aangeboden die gevolgd kunnen worden. Dit hoeven niet altijd cursussen te zijn die door de kerk zelf gegeven worden, maar kunnen ook cursussen zijn die door andere kerken of instellingen worden verzorgd.

De cursussen zullen vaak heel praktisch van aard zijn, waarbij we leren om christelijke principes toe te passen in de opvoeding, het omgaan met financiën, een eventueel huwelijk, de omgang met relaties of conflicten, enz. Op deze manier maken we ons geloof praktisch in de keuzes die elke dag gemaakt moeten worden, en kunnen we ook de mooie vruchten daarvan proeven!

Themadiensten

Om het mensen gemakkelijker te maken af en toe iemand uit te nodigen om kennis te maken met Gods Liefde (iets wat werkelijk te ervaren is, en wat onze eigen harten intens geraakt heeft!) organiseren we regelmatig themadiensten. Het voordeel van een themadienst is dat het onderwerp al lang van te voren bekend is, zodat dit bij de uitnodiging al verteld kan worden. Een ander voordeel van het bekend zijn van het onderwerp is dat ook andere mensen ingeschakeld kunnen worden bij de dienst zodat een zeer afwisselende dienst ontstaat.

En natuurlijk bent u altijd van harte welkom om eens te proeven en te onderzoeken of onze kerk ook uw geestelijk ‘thuis’ zou kunnen zijn. Iedere zondag komen we samen in het gebouw van de muziekvereniging Prinsen Juliana, Industrieweg 5 te Klaaswaal, en we starten om 10.30 uur!

  Edit


Hoekse Waard Church of the Nazarene FAQs

Question: Where is Hoekse Waard Church of the Nazarene located?
Answer: Hoekse Waard Church of the Nazarene is located at Molendijk 55, Klaaswaal, Zuid-Holland.

Question: Who is Hoekse Waard Church of the Nazarene's pastor?
Answer: Hoekse Waard Church of the Nazarene's pastor is ds. Frank van den Akker / Rev. Frank van den Akker..

Question: What time is service at Hoekse Waard Church of the Nazarene?
Answer: Iedere zondagmorgen vanaf 10.30 uur. Na afloop ben je van harte welkom om samen met ons gezellig koffie en thee te drinken.

Question: What is Hoekse Waard Church of the Nazarene's dress code?
Answer: Speciale kleding is niet nodig. Je dagelijkse kleding is prima.

Question: What is Hoekse Waard Church of the Nazarene's Facebook page?
Answer: https://www.facebook.com/KerkvdNazarenerHoekscheWaard/

Question: What is Hoekse Waard Church of the Nazarene's live streaming page?
Answer: https://www.youtube.com/watch?v=DTDlEpeQlL0

Question: What is Hoekse Waard Church of the Nazarene's website?
Answer: https://kvdnhoekschewaard.nl/

Question: What denominaiton is Hoekse Waard Church of the Nazarene?
Answer: Hoekse Waard Church of the Nazarene belongs to Church of the Nazarene denomination.

The power of Christian prayer Help my unbelief
Dear God, help my unbelief. When I'm in pain, I forget that you care about me. I forget that you have helped me through my trials. I forget that you hold me in your arms to keep me safe. I forget that you are feeling my pain with me. I forget that you love me, I forget that I am important to you. Show me your presence - let me feel your enveloping love. Heal my hurting soul. Thank you for staying with me even in my unbelief.
Hoekse Waard Church of the Nazarene listing was last updated on the 3rd of October, 2023
Subscribe to Updates
Please enter the correct information below. Thank you!
Subject:
Message:
Your Name (not required):
Your Email (not required):
This church page is missing service times. Please help this page visitors by submitting Hoekse Waard Church of the Nazarene Service Times. Thank you!
Subject:
Hoekse Waard Church of the Nazarene service times
Message:
Your Name:
Your Email:
Hoekse Waard Church of the Nazarene Contact Form
Subject:
Your Name:
Your Email:
Message:
Subscribe to updates:
check this box to receive an email message when this page has been modified
Subscribe to Hoekse Waard Church of the Nazarene updates
Subject:
Subscription to Hoekse Waard Church of the Nazarene updates
Your Name:
Your Email:
As soon as Hoekse Waard Church of the Nazarene updates this page, you'll be notified by email.
Go to top arrow Go to bottom arrow